Monday, January 16, 2012

ဆိပ္စြပ္နံျပား၊ ၾကက္ဆီထမင္း

** 2009 ** 
Yangon, Myanmar 



ဆိတ္စြပ္ နံျပား - တစ္ပြဲကုိ ၈၀၀က်ပ္



ပဲျပဳတ္ နံျပား - တစ္ပြဲ ၃၀၀ က်ပ္


ဗုိလ္ခ်ဳပ္လမ္းႏွင့္ ၄၆ လမ္းထိပ္ နန္းထုိက္က ၾကက္ဆီထမင္းပါ။ တစ္ပြဲကုိ 1500က်ပ္။ ၾကက္ေၾကာ္နဲ႕လဲး ရသလုိ ၾကက္သားအခ်ဳိ နဲ႕လည္း မွာစားလုိ႕ ရသည္။


ၾကက္ဆီထမင္းနဲ႕ တြဲစားေသာ္ အခ်ဥ္


ေျမအုိးၿမီးရွည္ အစာမ်ား


နန္းထုိက္ ေျမအုိးၿမီးရွည္ပါ။ ပါဆယ္ယူလာတာမုိ႕ အရည္သပ္သပ္၊ အဖတ္သပ္သပ္ျဖစ္ေနတာပါ။ တစ္ပြဲကုိ ၁၅၀၀က်ပ္။


စြန္ေခါင္းသီး - တစ္ထုပ္ကုိ ၁၀၀၀ က်ပ္၊ ၀က္နံရုိးနဲ႕ပဲ ခ်က္ခ်က္၊ ၀က္ေျခေထာက္၊ ၾကက္ရုိး နဲ႔ ေပါင္းခ်က္ပီး ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထားတာပါ စြန္တန္ဟင္းရည္ထဲ ထည့္ေသာက္လုိက္ရင္ ေတာ္ေတာ္ေသာက္လုိ႕ေကာင္းတဲ႕ ဟင္းရည္တစ္ခြက္ပါ။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး။


စြန္တန္ - တစ္ထုပ္ကုိ ၁၀၀၀ က်ပ္



ဆူးေလဘုရားလမ္းက Parison Bakery ဆုိင္က ၀ယ္လာတာပါ။ တစ္ခုကုိ ၃၀၀က်ပ္


ပန္းသီးယုိ pan cake 500 က်ပ္



အထဲမွာ ခရမ္နဲ႕ ပန္းသီးယုိတံုးေလးေတြ ပါ ပါတယ္။

အိမ္ဟင္း ....


ပုဇြန္ဆီျပန္ဟင္း


က်န္မဆုိင္ဟင္းခ်ဳိ


ေဂၚဖီေၾကာ္

0 comments :