Wednesday, January 18, 2012

ၾကက္ဆီထမင္း

** 2009 **
Yangon, Myanmar


မီးပိြဳင့္နားမွာ ရုိက္ထားတဲ႕ ပံု
 
ဒီေန႕ ( November - 7, 2009 ) Micheal Jackson - This is it ကုိ သြားၾကည့္တယ္။ ေနျပည္ေတာ္မွာ . သားသား နဲ ႕ သမီးကေတာ့ ၾကိဳက္မွ ၾကိဳက္။ ၿငိမ္ပီးေတာ့ကုိ ၾကည့္ေနတာ။ အိမ္အျပန္ ဆူးေလဘုရားလမ္း ေရႊၿမိဳ႕ေတာ္ က ဆိတ္ဦးေႏွာက္ဟင္း ၀ယ္မလုိ႕။ ပီးမွ ေနျပည္ေတာ္ေဘးနားမွာ ရွိတဲ႕ ကံုးထက္ဆုိင္က ၾကက္ဆီထမင္းပဲ ၀ယ္လာလုိက္ေတာ့တယ္။



ေရႊတိဂုံဘုရားနားက အ၀ုိင္း


က်ဳိက္ကဆံ စူပါ၀မ္းေရွ႕

ၾကက္ဆီထမင္းက တစ္ပြဲကုိ ၁၇၀၀ က်ပ္ ၊ အသားလည္း ေတာ္ေတာ္မ်ားတယ္။ စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္။ ဆုိင္ကေတာ့ နာမည္ၾကီးပါပဲ။ မႏၱေလးက ကံုးထက္ ၾကက္ဆီထမင္းဆုိင္၊


ၾကက္ဆီထမင္း


ၾကက္ဆီထမင္းမွာပါတဲ႕ ၾကက္သားက ၾကက္ကင္ အရသာပါ။



အိမ္ဟင္း - ၀က္ခ်ဳိ


ငါးအသားႏႊင္ေၾကာ္


ခ်ဥ္ေပါင္


ရန္ကုန္မွာေရးခဲ႕ဖူးတဲ႕ အရင္ဘေလာ့ အေဟာင္းက ပုိစ္႕မွာ ဒီေန႕ ( ဇန္န၀ါရီ - ၁၈၊ ၂၀၁၂ )  ေနာက္ဆက္တြဲ ေရးခ်င္တာေလးက ....

ရန္ကုန္မွာက ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္ရင္ မေန႕က က်န္တဲ႕ ဆီျပန္ဟင္း အသားတံုး ၃၊ ၄တံုး ဆီျပန္ဟင္းအႏွစ္နဲ႕ အတူ ခ်ဥ္ရည္ခ်က္ဖုိ႕ ဟင္းရြက္ တခုခုကုိ ထည့္၊ မွ်စ္ထည့္ပီး လံုးခ်က္၊ စိမ္းစားငပိေဖ်ာ္ထည့္၊ ေရထည့္၊ ဆား လုိသေလာက္ ထပ္ထည့္ ပီး ခ်ဥ္ရည္ဟင္းအုိး ဆူပီဆုိမွ နံနံပင္ေလး ရိပ္ရိပ္လွီးပီး ခ်က္တာ ဆုိေတာ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေတြက ဆီေတြ ေ၀႕ေနပါတယ္။


ထမင္းစားတဲ႕ အခါ ထမင္းနဲ႕ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ႏွယ္ပီး စားတတ္တာမုိ႕ စားရတာ အဆင္ေျပပါတယ္။ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကုိ အရည္ေသာက္အေနနဲ႕ ေသာက္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဆီ မပါဘဲ ခ်က္တာ ပုိေကာင္းပါတယ္။ ရန္ကုန္မွာတုန္းက ဒီလုိ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကုိ ထမင္းေပၚမွာ စမ္းပီး ဟင္းထည့္၊ အဲဒီ ထမင္းပန္းကန္ကုိ တီဗီေရွ႕ယူလာပီး ကုိရီးယားကား ၾကည့္ရင္း ထမင္းပံုစားတတ္တာ ဆုိေတာ့ အဆင္ေျပေနတာေပါ႔ေနာ္။ 

အခ်ိန္နဲ႕အမွ် ေျပာင္းလဲလာေတာ့ ဒီေန႕လုိမ်ဳိးဆုိရင္ ... အဲလုိ မခ်က္ေတာ့ပါဘူး။ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကုိ အရည္ေသာက္ဟင္း အေနနဲ႕ ခ်က္မွာမုိ႕ ဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ လံုးပီး မခ်က္ေတာ့ပါဘူး။ 

ဒါေပမယ့္ .. အဲဒီ အခ်ိန္တုန္းက မေန႕က က်န္တဲ႕ ၀က္သားႏွပ္ကုိ ဒီေန႕ ခ်ဥ္ေပါင္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္မယ္ဆုိရင္ လံုးပီး ခ်က္လုိက္တဲ႕ အခါ ၀က္သားတုံးက ပုိပီး အသားအိသြားသလုိ ... ၀က္သားထဲလည္း အခ်ဥ္ရည္ အရသာ ၀င္သြားေတာ့ ပုိပီး စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္။ 

0 comments :