Wednesday, January 18, 2012

ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ

** 2009 ** 
Yangon, Myanmar 

ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ

ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ၊ အုန္းႏုိ႕ဟင္းရည္၊ ဟင္းခါး

အသားႏုိင္ခ်င္းနဲ႕ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲေလးပါ။ အုန္းႏုိ႕အရည္ေလး ဆမ္းပီး စားရင္ အုန္းႏုိ႕နံ သင္းသင္းေလးနဲ႕ စားလုိ႕ ေကာင္းလုိ႕။ အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲ ၾကိဳက္ေသာ သမီး Angel ကေတာ့ အုန္းႏုိ႕ေခါက္ဆြဲ အသုတ္တဲ႕။ တစ္ပြဲကုိ ၆၀၀ က်ပ္။

ျမီးရွည္

မာမီစားေသာ ၿမီးရွည္။ တစ္ပြဲ = ၆၀၀ က်ပ္။

ရွမ္းမုတ္ညင္းခ်ဥ္

ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္

တနဂၤေႏြေန႕က သမီးေက်ာင္းမွာ ပန္းခ်ီျပိဳင္ပြဲရိွတယ္။ သမီးေလးကုိ ေက်ာင္းၾကိဳရင္း ၀ယ္စားေသာမုန္႕။ ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္ အေသး။ အထဲမွာ ေျပာင္းဖူးေတြ ပါတယ္။ စားလုိ႕ ေကာင္းတယ္။

အမေတြ ေၾကာ္ေကၽြးေသာ ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္လည္း ေကာင္းတယ္။ တရုတ္တန္း ၁၇လမ္းက ေကာ္ျပန္႕ ဖက္ရႊက္ေတြ၀ယ္။ အ၀ုိင္းပံုစံ ေကာ္ျပန္႕ဖက္ရႊက္ကုိ ေလးစိတ္ ကတ္ေက်းနဲ႕ညွပ္၊ (ပုိတဲ႕ ဖက္ရႊက္ေတြကုိ ေနာက္တစ္ေန႕ သံုးခ်င္ေသးရင္ ဒန္အုိးထဲမွာ ေဂၚဖီရႊက္ထည့္ပီး သိမ္းထားလုိ႕ရေသးတယ္။ အဲဒါမွ ေကာ္ျပန္႕ဖက္ရႊက္ေတြက မေျခာက္သြားမွာ)

ျပဳတ္ထားတဲ႕ အားလူးကုိ ေခ်။ အားလူး၊ ဆား၊ တရုတ္မဆလာ သမေအာင္ နယ္ပီး ေကာ္ျပန္႕လိပ္။

တုိ႕စားတဲ႕အခ်ဥ္က ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ထညက္ခဲ၊ ငရုတ္ဆီ။

စားလုိ႕ေကာင္းလုိ႕ တစ္ထုိင္တည္းစားရင္ ေကာ္ျပန္႔ အလိပ္ေသး  ၂၀ ေက်ာ္ေလာက္က အသာေလးပဲ။

ကုိယ့္ဘာသာ ကုိယ္လား မေၾကာ္စားျဖစ္ပါဘူး။ ၀ယ္စားလုိက္တာပါပဲ။

ငွက္ေပ်ာ္ေၾကာ္

ဒါက ဌက္ေပ်ာ္ေၾကာ္။ အခုေနာက္ပုိင္း ေၾကာ္ေရာင္းတဲ႕ ဌက္ေပ်ာ္ေၾကာ္ပံုစံ။ ေကာ္ျပန္႕ဖက္ရႊက္ ထဲမွာ လီးထားေသာ ဌက္ေပ်ာ္သီးျခမ္းမ်ားနဲ႕ ေခါက္ပီး ေၾကာ္ထားတာ။ စားလုိ႕ ေကာင္းပါတယ္။ ငယ္ငယ္တုန္းကလုိ မုန္႕ႏွစ္နဲ႕ ေက်ာ္တဲ႕ ဌက္ေပ်ာ္ေၾကာ္ဆုိင္ေတြလည္း ရွိသလုိ အဲလုိမ်ဳိး ေၾကာ္ေရာင္းေသာ အေၾကာ္ဆုိင္ေတြလည္း ေပၚလာပါၿပီ။

0 comments :