Wednesday, January 18, 2012

၀က္နံရုိး + ေက်ာက္ဖံရုံသီးဟင္း

** 2009 ** 
Yangon, Myanmar 

တစ္မိသားစုလံု ၾကိဳက္တဲ႕ ၀က္နံရုိး နဲ႕ ေက်ာက္ဖရံုသီး ဟင္းရည္

၀က္နံရုိးဆုိ မာမီတုိ႕ မိသားစု အားလံုး အၾကိဳက္ေပါ႔။ ၀က္နံရုိးခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္မလား၊ ၀က္နံရုိးမ်စ္ခ်ဥ္၊ ၀က္နံရုိးထမင္းေပါင္း၊ ၀က္နံရုိး ပဲကုလားဟင္း၊ ၀က္နံရုိး ျပဳတ္ရည္နဲ႕လည္း ေခါက္ဆြဲျပဳတ္၊ ၾကာဇံျပဳတ္ စားတတ္ေသးတယ္။ ၀က္နံရုိးကုိ စြန္တန္နဲ႕လည္း ခ်က္ေသးတယ္။ မာမီေသာက္မယ့္ ဟင္းရည္ခြက္ထဲမွာ ငရုတ္သီးစိမ္း ညက္ညက္ေထာင္းထားတာကုိ ခပ္ထည့္ထားပီးမွ ၀က္နံရုိး စြန္တန္ျပဳတ္ရည္ ေလာင္းထည့္တာ။ ၀က္နံရုိး စြန္တန္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ စပ္စပ္ေလး နဲ႕ ေသာက္လုိ႕ ေကာင္းမွေကာင္း။

ေက်ာက္ဖရုံသီးက အပူအပုတ္ေတြ ကင္းတယ္။ ေက်ာက္ဖရုံသီးေလးနဲ႕ ၀က္နံရုိးဟင္းရည္ထဲမွာ ဂ်င္းေလးပါထည့္ျပဳတ္ပီး ဟင္းရည္ပူပူထဲမွာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးပါ ခပ္လုိက္ေတာ့ အဲဒီဟင္းက မာမီတုိ႕ အိမ္သားေတြ အားလံုး ၾကိဳက္တဲ႕ဟင္း ျဖစ္သြားတာေပါ႔။

ကေရကရာ

ကေရကရာ

ေကာက္ညင္းမီးဖုတ္

ေကာက္ညွင္းမီးဖုတ္

ေကာက္ညင္း

ေကာင္ညွင္းမီးဖုတ္ထဲမွာ အုန္းသီး၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ႏွမ္းေထာင္းပါ ပါတယ္။

0 comments :